Bregnør havn

Kerteminde Kommune

Bregnør Havn

Bregnør er en lille og meget hyggelig havn i Odense Fjord. Havnen ligger tæt ved Munkebo, og man kan nemt se over til de store skibe og den store kran ved Lindø. Fra havnen er der god adgang til at udforske hele Odense Fjord.

Havnen kan anløbes både dag og nat, men det kræver forsigtighed ved ikke sigtbart vejr. Der er grønt fyr ved indsejlingen.

 

Historie

Bregnør Fiskerleje har historisk set udviklet sig meget langsomt, men da der for alvor kom gang i fiskeriet i 1800-tallet, blev der sat gang i udviklingen, og byen udviklede sig i starten af 1900-tallet til et af de store landingssteder for fisk fra fjorden og farvandet omkring Gabet.

Savnet af en fiskerihavn var stort. Der var kun en lille høfde og fiskernes skovlvodsbåde måtte derfor ligge på reden, men i 1937 blev fiskernes forhold markant forbedret, idet der blev anlagt en lille havn for enden af en 200 meter lang dæmning.

I dag eksisterer fjordfiskeriet som erhverv stort set ikke, og havnen drives som lystbådehavn med 38 pælepladser og plads til et antal lidt større både langs indersiden af molen.

Bådpladser

Faciliteter

Priser

Kontakt